• 01-kls-kzeli.jpg

A tanfolyamnak két fő célja van:

Az első és legfontosabb a munkavállalók, kollégák biztonsága! Ugyanis, egy jól begyakorolt, helyesen elsajátított mozdulatsorral, akár ÉLETET is menthet egy kisebb-nagyobb balesetnél, egy-egy váratlan rosszullétnél. Fontos küldetésünknek tarjuk, hogy minél többen megismerjék az elsősegélynyújtás lépéseit és bátran használják a mentő megérkezéséig az újonnan szerzett ismereteiket, amennyiben szükség van rá.

Továbbá, a munkahelyi elsősegélynyújtás jogi vonatkozásait is érdemes tisztázni, hiszen egy munkaügyi ellenőrzés során bírsággal sújtható az a cég, ahol nincs munkahelyi elsősegélynyújtó és nem felelnek meg a törvényi előírásoknak.

Online anyag a tanuláshoz: itt érhető el.

Törvényi rendelkezések:

1993. évi XCIII. törvény a munkavédelemről 46.§ 

A munkahelyen - jellegének, elhelyezkedésének, a veszélyforrásoknak, a munkavállalók létszámának, a munkavégzésből és a munkakörnyezetből származó hatások és egészségkárosító kóroki tényezők figyelembevételének, valamint a munka szervezésének megfelelően - biztosítani kell a munkahelyi elsősegélynyújtás tárgyi, személyi és szervezési feltételeit.

3/2002. (II. 8.) SzCsM-EüM együttes rendelet 20.§

Minden munkahelyen és műszakban a tevékenység és a munkafolyamatok veszélyességétől, illetve az ott dolgozók számától függően kialakított elsősegélynyújtó felszerelést vagy mentődobozt és a munkavállalók közül kiképzett, elsősegélynyújtásra kijelölt személy jelenlétét kell biztosítani. Egy vagy több elsősegélynyújtásra szolgáló - hordággyal is könnyen megközelíthető - helyiséget kell biztosítani ott, ahol a helyiségek mérete, a végzett tevékenység jellege és a balesetek gyakorisága ezt indokolja.

(2) Az elsősegélynyújtó felszerelést, a mentődobozt és a tevékenységtől függően hordágyat, megfelelő mennyiségben és minőségben, jól látható, könnyen és gyorsan elérhető, szennyeződéstől védett helyen kell készenlétben tartani.

(3) Gondoskodni kell az elhasznált, lejárt, használhatatlan eszközök pótlásáról.

(4) Az elsősegélyhelyeket és a hozzájuk vezető utakat a külön jogszabályban meghatározottak szerint kell jelölni.

(5) Az elsősegélynyújtó felszereléssel, az elsősegélynyújtó hely kialakításával és az elsősegélynyújtás megszervezésével kapcsolatos további követelményeket, valamint a kijelölt elsősegélynyújtók képzése, továbbképzése tekintetében az irányadó előírásokat külön jogszabály tartalmazza.

 A tanfolyam részleteiről kérjük érdeklődjenek bátran a megadott elérhetőségeinken!

  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy  a +3620 336 1600-es telefonszámon