• 01-kls-kzeli.jpg
  • 01-kls-kzeli1.jpg

Értesítjük önöket, hogy 2019. 01. 01-től a vizsgálatokat az alábbi helyszínen végezzük:

- 9028 Győr, Régi Veszprémi út 14-16. - orvosi rendelő

Rendelőnkben kapható oltásokról – kullancs elleni oltás, utazós (letölthető pdf formátumban országonkénti javasolt/kötelező oltások) és munkakörhöz kapcsolódó ajánlott/kötelező oltások – illetve aktuális áraikról a megadott elérhetőségek egyikén érdeklődhetnek. E témában is forduljanak hozzánk bizalommal.

Folyamatosan fejlődő csapatunk hitvallása nem csak a gyógyítás, betegségek kezelése, de a betegségek megelőzésre is nagy hangsúlyt fektetünk, hiszen sokkal könnyebb valamit megelőzni, mint gyógyítani.

Számos különböző véleménnyel találkozhatunk a hétköznapokban a védőoltásokat illetően. Ennek következtében nem csoda, ha az ember elbizonytalanodik. Sokan talán nem is tudják, de a védőoltásoknak köszönhetően a mai ember életkilátásai sokkal jobbak, mint korábban, akár 100-150 évvel ezelőtt. Ki ne ismerné a bárányhimlőt, s az azzal járó viszkető piros pöttyöket. Ugyan maga a bárányhimlő egy enyhe fertőzés, de annak szövődményeit annál inkább komolyan kell vennünk. 1988-ban Takahashi professzor és csapata fejlesztette ki először a védőoltást, mely viszonylag gyorsan el is terjedt világszerte. Magyarországon a bárányhimlővel fertőzöttek száma évről évre csökkenő tendenciát mutat (a KSH adatai alapján 2001-ben 41 179, míg 2014-ben 28 882 esetről számoltak be).

Jó néhány fertőző betegség mára már rendkívül ritkává – már-már ismeretlenné vált. A teljesség igénye nélkül, csakhogy példaként megemlítsük a szamárköhögést, a kanyarót, a diftériát (torokgyík) vagy éppen a poliot (járványos gyermekbénulás). Ez a néhány példa is bizonyítja a védőoltások létjogosultságát. Azonban ez a néhány jó példa nem azt jelenti, hogy a továbbiakban nincs mi ellen védekeznünk, hiszen emellett újabb és újabb fertőzések jelennek meg, vagy a korábbiak alakulnak át, melyekre szervezetünk nincs felkészülve, vagy nem teljesen, de védekeznünk kell ellenük a saját egészségünk érdekében.

Természetesen e tények mellett, mindenkinek lehet saját nézőpontja és érvei, de feltétlenül érdemes a témában tájékozódni és konzultálni saját házi orvosával – de akár csapatunkkal. A tisztánlátás és a megfelelő mennyiségű információ – akár másodvélemény – megkönnyítheti a döntéshozatalában.

Napjainkban, pénztárcánknak és álmainknak megfelelően lehetőségünk van eljutni szinte a világ bármely pontjára és csodásabbnál csodásabb tájakat, kultúrákat felfedezni/megismerni, egzotikus gasztro-élményben részesülni. Megannyi remek élmény mellett kiemelten fontos tájékozódni az adott országban/ kontinensen fertőző megbetegedésekről. És hogy a hazautazást követően is felejthetetlen élményről számolhassunk be hozzátartozóinknak, szeretteinknek – erősen ajánlott a védőoltásokról tájékozódni illetve gondoskodni. Külföldi utazásokkal kapcsolatos kötelező, illetve javasolt oltások köre függ az Ön egészségi állapotától, életkorától, a külföldi tartózkodás hosszától a célországtól.

Azok számára sem elhanyagolható kérdés a védőoltások beadása, akik a fent említett álmaikért dolgoznak a mindennapokban. Számos munkakörhöz is kapcsolódó oltás létezik, mely nemcsak a munkavállalót, de a munkaadót egyaránt védi az idehaza töltött hétköznapokban.